Blog

Skapa egna ramar

Alla som gillar hantverk, scrapbooking, dekoration eller att pyssla kan många gånger hitta något intressant att tillverka när det kommer till inredning. Istället för att köpa alla dekorationer man önskar är det möjligt att tillverka flera av dessa själv. En av de enklaste sakerna att tillverka själv är ramarna till tavlor och posters. Materialet som behövs varierar beroende på vilken typ av ram som ska tillverkas, dock brukar det endast krävas en handfull med saker. Sedan tar själva skapandet inte särskilt länge.

Tips vid skapande/dekorerande av träram

Det första som ska göras är att planera, hur stor ram, vilket material, och vilket motiv som ska sitta i ramen. Skulle man inte ha någon tavla/poster utan ram finns det flera fina motiv hos https://dearsam.se/ att köpa. Det finns flera olika typer av ramar att tillverka, och de som tillverkas av trälister är i de flesta fallen enklast att göra själv. Det första man måste göra är att såga ut listerna till den längden man önskar, sedan fäster man de med antingen trälim spikar eller både och.

Det roligaste steget i skapande av en ram är att dekorera den. Det är möjligt att använda nästan vad som helst, det går att dekorera med klistermärken, plastblommor och papper av olika färger. Det går även att dekorera med tyg som klipps ut i olika former eller genom att klä in ramen i ett tyg. Det går även att dekorera en träram med texter, antingen genom att skriva något som har med motivet att göra eller ett trevligt citat. Kort sagt kan man se dekorationen av ramen som en typ av scrapbooking, skillnaden är att man bygger sitt fotoalbum och hänger det på väggen istället för ett album.

fusion