Blog

Detta är scrapbooking

Scrapbooking är en riktigt populär hobby bland många av Sveriges pysselälskare. Intresset för scrapbooking har framförallt fått en rejäl fart i USA men även i Sverige är det stort. Scrapbooking är en engelsk term och samma ord används på svenska för att benämna intresset.

Scrapbooking innebär i huvudsak att man klistrar in foton i album och gör dem fina med stämplar, klistermärken, papper och pennor. Man bygger helt enkelt sitt egna unika fotoalbum eller andra pappersprodukter.

Explosionsartad framgång på 2000-talet

Intresse för scrapbooking började sakta växa fram i USA innan det exploderade under 2000-talet. Det krävs mycket material för att scrapbooka vilket gör det till en lukrativ affärsverksamhet. Scrapbooking är en av de största hobbyerna i landet och skänker stor glädje till dem som vill pyssla med något meningsfullt.

För att syssla med scrapbooking behöver du köpa hem en del material. I början räcker det med några olika papper, några dekorationer, en sax och lim. Det viktigaste är inte att börja stort och slå på stort utan det är bättre att börja med några bassaker. Sedan kan du köpa in mer material varefter du vill scrapbooka inom olika teman eller om du har ett specifikt projekt du vill börja med.

I början kan scrapbooking se enkelt ut men verka svårt när du väl börjar. Det blir enklare ju mer du testar.

Så här scrapbookar du

Genom att syssla med scrapbooking ger du en extra fin omgivning till de minnen du har fångat på bild. Scrapbooking innebär att du dekorerar dina fotoalbum med papper i olika mönster, skriver små dikter eller beskrivande texter för bilderna, klistrar in små minnessaker runt fotona och stansar ut små pappersdekorationer.

På samma kreativa sätt kan du skapa vackra vykort, inbjudningar, adresslappar och liknande. Det är viktigt att använda bra, kvalitativa material när man scrapbookar för att det man skapar ska hålla under en lång tid.

Den mest avkopplande hobbyn

Scrapbooking är en riktigt avkopplande hobby. Det är en stillasittande sådan som varken ger dig stress eller press. Istället får du i lugn och ro arbeta med dina händer genom att klippa, klistra och finjustera. Scrapbooking kan vara en detaljrik hobby och du får verkligen ett rejält utlopp för din kreativa sida.

Scrapbooking är ett bra intresse för dem som är stressade i vardagen och behöver mer lugn och ro för sig själva. Det är även en bra hobby för de kreativa själar som inte får någon möjlighet att vara kreativa på jobbet eller i hemmet.

Med hjälp av scrapbooking har du inte bara chansen att göra dig själv glad, utan även andra. Att få ta emot ett hemmagjort vykort, en vacker inbjudan eller något annat som man känner att någon lagt ner sin själ i – det är en riktigt fin present.

fusion