Blog

3 tips för att enkelt komma igång

För dem som inte sysslat med scrapbooking tidigare kan det kännas svårt att komma igång. Det kan uppstå en hel del frågor, precis som med vilket nytt intresse som helst. Låt dock inte ditt nyfunna intresse bli allt för avancerat och krångligt.

Var ska du sitta, var kan du köpa material och hur ska du få tid till att pyssla är alla helt vanliga frågor. Här får du därför lite hjälp på traven med att komma igång.

Hitta tid till din scrapbooking

Att komma igång med scrapbooking är vare sig svårt eller tidskrävande. Du tar helt enkelt den tid du har och om det inte är mer än fem minuter så räcker det. Eftersom du utför scrapbooking i hemmet och inte behöver ta dig till en bestämd plats så kan du utnyttja de stunder du har fria under dagens gång.

Ju mer ditt intresse för scrapbooking växer kan du ägna mer tid åt det.

Bestäm en plats

När du börjar scrapbooka kommer du märka att du behöver en del plats för det. Det är en hel del material och verktyg som används så det kan vara skönt att ha en plats att bre ut sig på. Då kommer du få en bättre översikt över vilka saker du har att jobba med.

Genom att tillägna en specifik plats åt just scrapbooking blir det enklare att komma igång varje gång. Tillägna ett skrivbord i hemmet åt din scrapbooking och dess material, helst ett skrivbord som inte används annars. Då behöver du inte samla ihop dina saker och städa varje gång.

Handla det material som behövs

Det viktigaste för att komma igång är dock att ta dig tid och åka och köpa det material du behöver. Innan du på riktigt har utforskat om scrapbooking är något för dig kan du köpa en liten mängd material. Köp några fina papper och dekorationer.

Om du har en tight budget måste du inte köpa hem specialverktyg och liknande direkt. Du kan istället spara pengar genom att använda din vanliga kökssax istället för specialsaxar. Kanske har dina barn en massa pennor och papper som du kan låna när du börjar scrapbooka.

Håll det hela enkelt, då blir det roligare att köpa nytt material när du vill utvecklas.

fusion