Blog

Personliga hantverk och födelsetavla för ditt barn

Som förälder vill man ofta föreviga både barnets olika stadier och dess kreativitet. Ofta handlar det om bilder från kameran som förstoras och sätts på väggen, och diverse teckningar där några utvalda alster hamnar på kylskåpet eller barnets dörr. Men det finns så mycket mer du kan göra för att skapa en riktigt vacker plats enbart dedikerad till ditt lilla barn.

Födelsetavla unik för ditt barn

Först måste du välja ut en plats i hemmet som kommer vara specifikt för ditt barn. Det är här utvalda pyssel, teckningar och annat kommer få sin speciella plats så det är viktigt att det passar både för barnet och för er andra i familjen. Lättast kanske är att välja en bit av väggen i barnrummet, å andra sidan kan det också vara roligt att välja en vägg ute i huset så att fler kan se och uppskatta det. Det allra bästa när ni ska utforma den här platsen, är att ha något speciellt som resten av väggdekorationerna kan centreras kring. Antingen kan du skapa ett konstverk själv, eller köpa en vacker och personlig födelsetavla som är unik för just ert barn. Med en kombination av vacker skiss av ett barn och personlig information om just ditt barn blir det en perfekt tavla att ha som fokuspunkt. Skissen görs i samma storlek som ditt barn var vid födelsen, och intill står namn, datum och födelsetid. Utöver en vacker utsmyckning av barnhörnan kommer det vara ett fantastiskt konstverk att ha genom hela livet.

Smycka med barnets pyssel

När tavlan är på plats är det bara att börja dekorera runt omkring med barnets allehanda pyssel och teckningar. Kanske något kan ramas in om ni vill spara det en längre tid, och varför inte hänga upp påskpyssel, julpyssel och midsommarpyssel allt eftersom säsongerna skiftar, så får ni automatiskt lite extra fint vid de här högtiderna. Pysslet kommer förändras i takt med att ert barn blir äldre, men under ett flertal år kan den här hörnan eller delen av väggen bli en källa till mycket kärlek, stolthet och samtal. På det sättet är det en väldigt funktionell väggdekoration eftersom den inte bara handlar om utsmyckning utan även blir en del av ert barns uppväxt och utveckling. Ytterligare en idé är att ta kort på väggen under årens lopp och sätta in i en speciell fotobok, så ser ni utvecklingen över tid och minnena blir ännu lättare att komma tillbaka till.

fusion