Blog

Skapa eller köpa mattor?

Om du är bra på hantverk kan du säkert göra dina egna mattor, annars kan du köpa mattorna istället. Mattor är viktiga att ha i ett hem, både inne och ute. Att ha mattor utomhus kan skapa det där lilla extra till ett uterum eller en uteplats. Med rätt utomhusmatta blir uterummet sådär mysigt och hemtrevligt.

Varför ha matta utomhus?

Det finns många skäl till att ha en matta utomhus. Det främsta skälet är att mattor tillför mycket för den hemtrevliga känslan till utrymmen utanför de fyra väggarna. Att ha en utomhusmatta på altanen eller verandan gör att utrymmet känns ombonat och mysigt och bidrar till att man vill spendera mer tid där. Beroende på hur uterummet ser ut, kan olika mattor passa olika bra. Det är viktigt att mattan inte ligger och blir blöt om den är gjord av tyg. I så fall passar plastmattor bättre. För torra uterum duger dock en tygmatta bra. Det är ändamålet som avgör vad för typ av matta som passar bäst i uterummet.

Göra eget eller köpa?

Den som är duktig på hantverk tvekar nog inte inför att göra sina egna saker till hemmet, exempelvis att väva sina egna mattor. Men om man inte är så bra på hantverk kan det vara bättre att köpa. I vissa fall kan det dock vara en fråga om tid. Ibland har man helt enkelt inte tiden att lägga på att väva en matta, vilket gör att det är mer lockande att köpa en. Att göra sina egna mattor har dock en viss charm då man kan skapa väldigt personliga mattor där bara fantasin sätter gränser. Dessutom är en handgjord matta perfekt att ge bort som present.

fusion