Blog

Hantverk i vardagen

Utan att tänka på det finns det faktiskt en mängd olika typer av hantverk i vardagen. Det kan exempelvis handla om den stora massiva dörren som universitetet har installerat för flera år sedan, eller en klassisk företagsstämpel som fortfarande används. Denna artikel kommer därför att ta upp ett par klassiska hantverk i vardagen.

Stämplar

Sedan flera år tillbaka har det varit vanligt för både företag och privatpersoner att använda sig av stämplar. Numera går detta att köpa online på hemsidor som www.frobergs.se, då de hjälper till med både design och färg. Men förr i tiden gick det inte att massproducera stämplar, varpå varje stämpel istället var handgjord för användaren. Stämplar kan i sin tur användas på olika typer av produkter i olika syften, exempelvis brev, paket och dokument.

Möbler

En annan typ av hantverk som människor tar för givet i vardagen är möbler. I dagsläget massproduceras nämligen möbler på fabriker, även om det finns en del butiker som bygger dem mer från grunden. Därför kan det vara kul att fräscha upp gamla möbler istället för att hela tiden köpa nytt. Detta hjälper miljön genom att en massa nya produkter inte behöver tillverkas hela tiden. Dessutom kan det vara trevligt att bevara äldre saker så att de inte glöms bort.

fusion