Blog

Låt din layout vara enkel

Som ny scrapbookare kan det känns överväldigande med alla de alternativ du har för din layout. Oavsett om du ska skapa ett inbjudningskort eller ett fotoalbum finns det tusentals olika möjligheter oavsett om det gäller mönster, dekorationer eller färger. Därför kan det lätt bli så att du skapar projekt som helt enkelt blir för arbetade. Det blir för många färger, för många dekorationer – ja, helt enkelt för plottrigt.

Här kommer därför några god råd på vägen för att kunna hålla layouten av ditt projekt mer simpel och ren.

Låt dina foton stå i fokus

Om du scrapbookar ett fotoalbum ska du låta dina foton stå i huvudfokus. Det är på grund av de minnen som fotona förknippas med som du bygger albumet. Låt därför dina materialval och dekorationer lyfta dina foton snarare än ta bort fokus från dem.

Bestäm layout innan du börjar

Börja inte klippa och klistra det första du gör. Det är bättre att istället börja med en skriftlig plan över ditt album. Skriv ner vad du vill skapa sida för sida och vilken känsla du vill ge. Följ sedan detta under skapandets gång för att inte förvilla dig själv bland alla val.

Matcha alla dina färger

Kom ihåg att välja ut färgkombinationer och teman. Matcha allt som befinner sig i ditt projekt. Guld ska matchas med guld, koppar med koppar, antikt utseende med antikt utseende etcetera.

Ta hjälp av ett kit

Om du har svårt att finna inspiration för ditt projekt, eller om du är en relativ nybörjare som inte vill misslyckas, använd då ett färdigt kit. På många hobbybutiker kan du köpa färdiga kit för scrapbooking där såväl färger som mönster är matchade och klara. Dessa underlättar för dig. På så sätt är du garanterad att dina projekt kommer få ett fint, färdigt utseende.

fusion