Blog

Inred med häftig plåt

Plåttak och plåtdetaljer, allt fler börjar se charmen med att använda plåt både inomhus och utomhus. Materialet kan manipuleras på olika sätt och få olika färg och utseende. Att använda inredningsdetaljer och design av plåt har fått ett allt större uppsving.

Plåttak

Många väljer att ta bort de gamla vanliga tegelpannorna och ersätta med plåttak. Färgen behöver inte vara silverfärgad utan kan vara guldfärgad, grön eller röd. Det säljs även takplåtsfärg för nya och gamla plåttak så att de ska få en tuffare färg och ett fräschare utseende. Du kan till exempel hitta dem på Biltema eller liknande butiker.

Vill du lägga ett nytt plåttak kan du vända dig till Norrmalms platslageri ab som har gjort några av Stockholms fastigheters vackraste plåttak. De gör även fasader av plåt i olika alternativ samt hängrännor och rör.

Köksdetaljer av plåt

Köksfläktar, belysning och skåp i ett kök kan vara otroligt vackra om de är av plåt. I kök brukar silverfärgen passa in bättre, speciellt om du har ett kök av många rostfria stålsaker. Dock kan det även vara snyggt att varva med silverfärg och kopparfärg i ett och samma utrymme för en cool kontrast.

Konst av plåt

Varför satsa enbart på konst och tavlor av canvas och träramar? Att måla och leka med textur på plåtskivor kan ge magnifika detaljer och bilder, det behövs inte ens en ram. Gå till en plåtslagare och fråga om du kan få ta några spillbitar att gå loss på. Sedan kan du arbeta med färger och syror för att se vart konstens kreativitet tar dig. Du kan även forma plåt till olika skulpturer eller föremål att pynta med. Något att hänga upp på väggen hemma och vara stolt över eller dekorera med under julen eller någon annan högtid.

Stansad plåt

Stansad plåt är plåt med perforerade små hål och mönster som skurits ut och ger ett fint utförande. Det kan nästan liknas vid någon typ av galler och kan användas i inredningssyfte eller för praktiska ändamål. Stansad plåt används ofta av arkitekter för fasader, tak eller andra detaljer inomhus för att ge ett unikt intryck.

Olika stansmaskiner kan skapa olika former som är gjort som ett mönster. Plåten kan också komma i olika storlek och tjocklek som passar till den produkt som ska tillverkas här.

fusion