Blog

Olika typer av produkter

När det kommer till scrapbooking handlar allt om detaljer. Det är i de små detaljerna det sitter. Det är de som kommer göra att ditt projekt står ut och känns unikt. Det finns ingen ände på den mängd och bredd av detaljer som finns. De finns dessutom i många olika färger och material, allt från tyg, metall och plast till naturmaterial.

Du kan använda allt från kapsyler till knappar till snäckor till små clips. Antingen kan du använda dem som de är, måla dem på egen hand eller köpa färdigmålade dekorationer. Allt beroende på hur villig du är att göra petiga detaljer själv.

Att använda små dekorationer i till exempel fotoalbum gör att du kan dra dig till minnes vad som hände den dagen bilden togs. Du får även användning för alla de små souvenirer du samlar på dig. Om du till exempel besökt en strand med dina barn och plockat snäckor kan du limma in dem i ditt fotoalbum. Dina små souvenirer passar helt enkelt ofta ihop med ditt tema.

3D-dekorationer

Något som blir extra fint på ditt projekt är 3D-dekorationer. Dessa utsmyckningar är sådana som står ut från det papper du klistrar dem på och de skapar en riktigt fin effekt. Ofta kan du köpa självhäftande 3D-dekorationer.

Pärlor

En annan typ av dekoration som är fin är små pärlor. Pärlor kan du använda till många olika syften i ditt projekt. Du kan sätta dem i mitten av en blomma, forma olika mönster eller liknande.

Konfetti

Lite konfetti kommer ge mycket liv till ditt projekt. Det finns konfetti i olika former och om du är pillig kan du själv stansa ut konfetti från olika, fina papper.

Die-cuts

Något som är populärt att använda som dekoration är så kallade die-cuts. De flesta scrapbookare har därför ett stort lager av detta. Die-cuts är utstansade motiv som du kan använda i alla dina projekt. De du köper är oftast gjorda av papper med riktigt hög kvalitet vilket gör sig fint på ditt projekt.

Fjädrar

En annan typ av dekoration är fjädrar. Om du vill skapa ett natur- eller påsktema så passar sig fjädrar i olika färger extra bra. De ger dessutom ett fint blickfång då de är gjorda i ett mer utstickande material.

fusion