Blog

Världens bästa hantverkare enligt Anthony Bourdain

Med viss risk för att låta fånig: Anthony Bourdain var om inget annat en kock som personifierade en slags rock-attityd. En intellektuell sådan. Han var tuff och världsvan och hade vunnit sina kunskaper genom hårda livserfarenheter. Som den intelligenta man han var hade han tankar om det mesta. Inte för att han var någon som orerade om saker han inte tillfrågats om, men om något valfritt samtalsämne dök upp hade han säkerligen någonting att säga i ämnet.

Det visades inte minst av att han inte bara gjorde matlagningsprogram. Raw Craft var en webbserie som Bourdain gjorde i samarbete med en internationellt känd whiskytillverkare. I serien besökte han några av världens bästa hantverkare inom en mängd olika gebit.

Hittar du några av världens bästa hantverkare i utbudet hos Familjetapeter? Klart att du gör det, åtminstone inom segmentet för tapeter. Hos dem hittar du inte bara ett av nätets största utbud av tapeter för alla slags rum, du hittar också handfasta guider för hur tapetsering går till. Guider som gör det enkelt att utföra tapetseringen på egen hand. Besök Familjetapeter för att beställa tapeter från en mängd olika varumärken, fraktfritt dessutom.

I serien träffade Bourdain bland annat smeder, skulptörer och klockmakare. Alla är de yrken som ställer höga krav på sina utövare, och sådana som det egentligen aldrig går att bli fulllärd inom. Klockmakarens hantverk handlar till exempel inte bara om att sätta ihop och få alla de små mekanismerna i en klocka att fungera. Det inbegriper också handgravering av små snirkliga, vackra mönster.

Om du vill se Anthony Bourdain prata om någonting annat än mat är Raw Craft ett bra tips, och varför skulle du inte vilja det?

fusion