Blog

Fräscha upp dina gamla möbler

Har du tröttnat på någon av dina gamla möbler? Kanske har du en soffa som har blivit dassig i färgen eller ett bord där skivan ser matt och tråkig ut? Innan du bestämmer dig för att köpa nytt fundera över om det går att rädda möblerna i stället. Att köpa nytt hela tiden är ohållbart, både för plånboken och miljön. Här delar vi med oss av några knep som får dina möbler att kännas som nya igen.

Soffor och fåtöljer

Soffan är en av våra mest älskade möbler men också den som tar mest stryk i ett hem. Vi tittar på tv, äter, sover och umgås i soffan. Efter några år är det inte så konstigt att tyget har blivit blekt och slitet, särskilt om det har utsatts för solljus och husdjur. Ett enkelt sätt att förnya soffan är att byta överdraget. Om du har en Ikea soffa hittar du nya, unika överdrag hos Bemz som har många färger och material att välja mellan. Samma sak gäller fåtöljer. Med ett nytt överdrag kan du förvandla fåtöljen till en helt ny möbel. Matcha med nya kuddar i ett djärvt mönster så har du en helt ny soffgrupp.

Möbler av trä

Trämöbler håller i evighet, om du tar hand om dem på rätt sätt. Att använda möbelpolish på trämöbler som börjat se tråkiga ut är en enkel och snabb lösning. Ett soffbord som har förlorat sin lyster blir som nytt med hjälp av en trasa med polish.

Oljade eller lackade köksbord går att slipa och sedan behandla igen. På så sätt försvinner den slitna och matta ytan och du får återigen ett snyggt köksbord som är enkelt att torka av.

Det fina med trämöbler är att de går att måla om. Stolar, pallar, bord och hyllor blir som nya med lite färg. Var inte rädd för att experimentera med färger och mönster, det går alltid att måla om igen!

fusion