Blog

Olika sorters papper

När det kommer till papper så finns det inget slut på det utbud som finns. Det är helt enkelt oändligt, oavsett vilket tema du vill scrapbooka i. Det finns papper i alla sorters färger, mönster och material. Ofta kan du få hela din inspiration från just dessa papper för att de kommer i otroligt vackra mönster.

Scrapbookingpapper finns i många olika storlekar så fundera på vilken storlek du behöver till dina projekt. Allt beror på om du vill använda pappret till en hel bakgrund eller till att stansa ut små dekorationsfigurer i det. Det papper du kan köpa varierar även i tjocklek. Det finns allt från riktigt tunna, fina papper till tjockare sådana som kallas för cardstock.

När du påbörjar ett projekt är det viktigt att du väljer rätt sorts papper. Det kan nämligen vara helt avgörande för hur ditt slutliga resultat kommer bli. Ett tips är att inte köpa hem för mycket papper. Det blir lätt att man samlar på sig rejält med färger och mönster som sedan bara blir liggande. Köp istället det du vet att du kommer använda inför dina olika projekt.

Enfärgat papper

Det som är billigast att köpa inom scrapbooking är enfärgat papper. Med enfärgat papper kan du skapa många olika figurer och bakgrunder. Enfärgat cardstockpapper är prisvärt och bra att använda när du vill stansa ut figurer.

Bara för att papper är enfärgat betyder det dock inte att det är tråkigt. Tvärtom så kommer enfärgat papper ofta med olika ytstrukturer vilket gör att de ser extra lyxiga ut.

Mönstrade papper

Något som är riktigt roligt med att scrapbooka är alla de mönstrade papper som finns. Första gången du klickar dig in i en webbutik för scrapbooking och pyssel kommer du bli lätt chockad och glatt förvånad över det extremt rika utbud som finns av mönstrade papper. Här finns det inga gränser för vad du kan skapa med mönstrat papper.

Tänk på att matcha ditt mönstrade papper med ditt enfärgade papper genom att kika på vilka färger som förekommer i mönstret.

Vellumpapper

Ett annat slags papper för scrapbooking är vellumpapper. Vellum är ett transparent papper som blir extra snyggt på till exempel inbjudningskort för en lyxig, frostad känsla.

Mulberrypapper

Mulberrypapper kommer du också se i scrapbookingsammanhang. Detta papper är handgjort med fibertrådar från Mullbärsträd. Pappret är lätt transparent och kommer i riktigt fina färger. Med dess lätta vikt kan du skapa fina dekorationer.

fusion