Blog

Hitta hantverkare för dina projekt

Det genomförs många renoverings- och byggprojekt i Sverige varje år. Oavsett vilket byggprojekt man ska genomföra är det viktigt att anlita rätt kompetens för uppdraget. Med lite hjälp får man enkelt kontakt med en passande hantverkare i sin närhet.

Hitta hantverkare nära dig

Det finns gott om hantverkare för den som behöver genomföra ett byggprojekt. Eftersom de flesta hantverkare jobbar på andra orter än den de är stationerade i så blir utbudet av hantverkare ännu större, därför kan det vara svårt att hitta den som passar bäst. Men det finns hjälp att få. Hos https://built.se/ kan man skicka in en offertförfrågan och få svar från passande hantverkare som är registrerade i deras system. Alla hantverkare som ingår i deras system är kvalitetstestade för bland annat F-skatt och behörigheter. Med andra ord kan du känna dig trygg med att du anlitar en behörig och seriös hantverkare som inte har ekonomiska problem. Inga konkurshotade fuskbyggare helt enkelt.

Använd rotavdraget

När man ska anlita hantverkare bör man först se över möjligheten att få göra ett rotavdrag. Det är ett skatteavdrag som gör hantverkstjänster av olika slag mycket billigare. Rotavdraget fixar byggfirman sedan åt dig på fakturan om du vill och kan använda dig av det. Detsamma gäller för andra hushållsnära tjänster som städning där man kan göra ett rutavdrag. Avdragen har bidragit till att fler har anlitat städare och hantverkare sedan skatteavdragen infördes och det har lett till fler arbetsmöjligheter inom branscherna.

Hjälp hantverkaren

Förutom rotavdraget finns det fler saker man kan göra för att få hantverkstjänsterna billigare. Man kan bland annat “hjälpa” hantverkaren genom att förbereda inför byggprojektet. Se till att möbler täcks över med plast eller flyttas från det berörda området där renoveringen ska ske. Lägg skyddsplast eller papper på golvet och se till att hantverkaren kan påbörja renoveringen direkt. Det sparar hantverkaren tid och dig pengar.

fusion