Blog

Skriv fint med kalligrafi

Scrapbooking handlar mycket om fina papper, mönster och tekniker. Det ska kombineras färger och dekorationer. Något som dock ofta glöms bort är den skriva texten. Om du skapar ett fotoalbum eller ett fint inbjudningskort är det viktigt att även den skrivna texten blir så fin som möjligt. Annars riskerar du att allt för mycket fokus ligger på att texten sticker ut.

För att skapa en riktigt fin text kan du använda en teknik som kallas för kalligrafi. Kalligrafi innebär konsten att skriva snyggt för hand. Det är inte alla som behärskar den, men de flesta kan med lite träning börja skriva riktigt fint.

Använd en vanlig penna för att öva på kalligrafi. Det finns många guider tillgängliga på internet som du kan använda dig av. När du väl behärskar att skriva fint kan du låta dina texter få ett huvudfokus i de arbeten du gör. Varför inte skriva en fin dikt som du låter stå i fokus och dekorera runt om?

Dessutom kommer julhälsningarna på dina julkort att bli mycket finare och mer uppskattade när de kommer skriva i en vacker skrivstil. Kalligrafi är helt klart en bortglömd teknik inom scrapbooking.

fusion