Blog

Få inspiration av andra

En bra utgångspunkt för att komma igång med att scrapbooka kan vara att leta inspiration. Alla är inte kreativa på det sättet att de kan se ett färdigt projekt framför sig redan innan de startat. Många behöver leta efter inspiration innan de kan sätta igång.

Här hittar du inspiration

Att leta efter inspiration kan få dig att visualisera vad du ska göra. Du får inspiration av vad du kan scrapbooka, hur du ska kombinera färger, material och föremål.

Med en stor dos inspiration av vad andra har scrapbookat kommer du enklare igång. Du kan använda dig av sökmotorer, bloggar eller Pinterest för att se andras färdiga scrapbookkonst. Scrapbookonst som andra har gjort är dessutom riktigt roligt att titta på.

Börja enkelt

Precis som den korta rubriken säger – börja enkelt. Det är ingen ide att sätta igång med att skapa ett avancerat och detaljrikt fotoalbum det första du gör när du börjar scrapbooka. Börja istället med små, enkla projekt och låt de stora vänta tills du har samlat på dig erfarenhet och material.

Genom att börja enkelt gör det inget om du misslyckas eller om det färdiga resultatet inte helt blir som du tänkt dig.

Börja istället med några enkla julkort eller ett stilrent fotoalbum som du dekorerar lite extra snarare än går all in på. Om du påbörjar för stora projekt med detsamma kommer du kanske tappa sugen och känna att det blir för långdraget. Istället är det bättre med ett enkelt projekt som du snabbt blir färdig med. Då kan du njuta av det färdiga resultatet.

Krångla alltså inte till det utan sök efter inspiration och börja enkelt och lätt.

fusion