Blog

Pappersvikning

De papper du har för ditt scrapbookande är inte enbart till för att klippas och stansas i. Du får inte missa att du även kan använda det för pappersvikning. Med vikta pappersdekorationer kommer du ge extra fina detaljer till dina projekt.

Det finns inget stopp på vad du kan vika av dina papper. Vad sägs om att vika små fickor att lägga dekorationer i? Dessa kan du klistra in i dina fotoalbum som små överraskningar. Du kan även vika vackra blommor som sticker ut i fotoalbumet. Det ger en riktigt fin effekt och överraskar dem som tror de kommer få se ett helt platt album.

Även pappersvikning handlar mycket om att öva. Du måste vara lite fingerfärdig för att klara av att vika de små kanter som krävs. Använd de guider som finns på internet för att öva på att vika dina papper i olika former. Det finns såväl filmade guider som steg för steg guider i bilder.

Ett bra tips är dock att använda vanligt, vitt papper när du övar på pappersvikning, då slipper du slösa på de fina mönstrade pappren du har köpt. Pappersvikning går relativt snabbt att lära sig och resultatet blir väldigt fint.

fusion