Blog

Färgkombinera rätt

Något som är viktigt för det slutgiltiga utseendet av ditt projekt inom scrapbooking är hur du väljer att färgkombinera. Ett projekt som inte är färgkombinerat kan kännas osammanhängande och intrycket känns förvirrande. Att bestämma dig för vilka färger du ska använda i ditt projekt är därför viktigt.

Om du vill göra ett vykort kan du bestämma tre färger som ska ha huvudfokus. Om du däremot gör ett fotoalbum kan du ha fler färger. Du kan till exempel välja två färger som ska vara i huvudfokus på ett visst uppslag och sedan byta färger på nästa uppslag. Det är dock fint om ett och samma uppslag har samma färg istället för att varje sida har en egen färgkombination.

Låt färgerna komma från ditt huvudmönster. Om det mönster du vill använda är i rött, vitt och blått och du har ett fotografi där den färg som förekommer mest är blå. Då kan vykortets huvudfärg vara just blått. Rött och vitt kan sedan vara de färger som kommer i sekundärfokus.

Kom ihåg att hålla det enkelt. Blanda inte allt för många färger och mönster i samma projekt utan låt det vara enhetligt.

fusion