Blog

Olika sorters verktyg

När du kommit igång med att scrapbooka finns det en stor mängd verktyg som du kan tänkas vilja inhandla för att göra mer avancerade projekt. Grundläggande verktyg såsom sax och pennor i all ära men det finns roligare verktyg än så. En riktig scrapbooking-entusiast har ett stort urval av verktyg och det kan du också skaffa. Har du till exempel testat några av följande verktyg?

Stämplar

Stämplar är ett riktigt populärt verktyg att använda sig av för att dekorera de projekt man gör. Det finns ett enormt stort utbud av stämplar och därmed finns det något för alla smaker och för alla säsonger.

Du kan finna juliga stämplar, våriga stämplar, stämplar med barn, blommor, djur, ja allt möjligt. Med stämplar kommer dina projekt att bli extra fina. För att använda dina stämplar behöver du köpa bläck i olika färger som du kan doppa dem i. På så sätt kan du använda dina stämplar i riktigt många olika färger.

Lim

När du tänker på lim kanske du tänker på den vita, kladdiga massan du sätter mellan din scrapbook-underlag och den bild du vill klistra dit. Inom världen för scrapbooking kan lim dock vara mycket mer än så. Vad sägs istället om att köpa hem glittrigt lim som du göra fina dekorationer med? Genom att köpa hem en limpistol kan du köpa limstavar i olika färger som du kan dekorera med.

Stans

Något som är vanligt att ha hemma som scrapbookare är en stans. Med hjälp av en stans kan du stansa ut figurer ur papper. Den fungerar helt enkelt som en hålslagare men istället för att göra ett runt hål gör den fina figurer och former. Vad sägs om hjärtan, stjärnor, snöstjärnor och liknande. Du kan alltså stansa ut dina figurer istället för att klippa med en sax.

Detaljsaxar

Det finns vanliga saxar som du klipper raka snitt med och så finns det detaljsaxar. Med detaljsaxar kommer du att få riktigt fina projekt som ser mer välarbetade ut än med en vanlig sax. Beroende på vilken typ av detaljsax du väljer att köpa så kan du klippa vågiga kanter, runda kanter, taggiga kanter eller annat.

Border punch

Om du vill få extra speciella bilder kan du köpa en border punch. Med hjälp av en border punch tar du de kantmönster som du skapar med detaljsaxar till nästa nivå. Med en border punch stansar du nämligen ut fina mönster på kanterna av dina album, foton eller papper. Det blir riktigt fint och du får något som verkligen drar åt sig blickarna då det ser avancerat ut.

Skärschabloner

Med hjälp av en skärschablon i hårdplast får du hjälp att varje gång skära ut fina mönster och figurer i exakta linjer.

fusion